Jobb på Finlandsfärjan är great!

Det finns vissa saker som alla borde testa på och att jobba på Finlandsfärjorna är definitivt en av dessa saker! Jag har jobbat på dessa färjor i ett par år nu och jag måste säga att det hittills är den roligaste tiden i mitt liv!

Jag kan även tipsa om denna blogg som ger bra insyn till hur det är att jobba på Viking Line.

Just nu jobbar jag hemma i Stockholm på land över sommaren bara för att testa på hur det känns, men jag måste säga att det inte finns någonting som går upp mot att jobba till sjöss! Jag har redan talat med min gamla chef på färjan och hon sa att jag är välkommen tillbaka direkt efter sommaren. Tror du att jag ska springa till hamnen i slutet av augusti, eller? Jepp!

Familj och vänner på land

När man arbetar till sjöss så är det såklart omöjligt att träffa sina vänner och sin familj som finns på land, men grejen är den att det är så himla trevliga människor på båten, så man får massor av nya vänner i och med jobbet.

Visst saknar man dem som man har hemma, men eftersom det blir att man umgås intensivt och flitigt med dem när man väl är på land så blir det nog nästan att man träffas mer än om man hade varit hemma på land hela tiden.

Båtar och träning

Jag gillar båtar och jag älskar att vara ute till sjöss. Det ger en härlig frihetskänsla som inte går att jämföra med någonting annat. Jag älskar det och jag tycker att det allra bästa är att jag som älskar båtar får vara på en hela tiden när jag jobbar!

Jag kan titta ut över vattnet och känns den där härliga känslan av att vara nästan ett med naturens kraft och det är svårslaget! Jag har också fått kompisar som jobbar med själva ruljangsen av båten, så jag har fått vara med och titta på alla spännande saker som gör att båten tar sig fram. Lyxigt värre!

Då jag inte bara är intresserad av båtar utan även av träning och hälsa så är det toppen för mig med en sådan här arbetsplats. Man kan ju träna när man vill på båtens gym och vad gäller mat så är det lätt att få både bra och vällagad mat.