Mitt härliga liv till sjöss!

Äntligen har jag dragit igång en blogg, vilket jag tänkt göra länge!

Att jobba på båt har alltid varit min stora dröm ända sedan jag var i mina tidiga tonår. Nu är jag 24 år och har jobbat på olika båtar sedan jag var 20 år. Detta innebär alltså att jag varit på en eller annan båt största delen av dessa fyra år och det kan kanske låta jobbigt, men för mig är det rena drömtillvaron!

Jag har testat på både vanliga färjor och då har jag jobbat på de färjor som går mellan Sverige och Finland och lyxiga kryssningsfartyg. Det är det sistnämnda som jag jobbat längst med och det är på grund av att den tillvaron helt enkelt är så härlig!

För mig finns det inte något jobb jag kan komma på som skulle passa mig bättre, utan detta är verkligen vad jag vill hålla på med! Det är kanske inte ett passande jobb när jag blir äldre, eller om jag vill ha barn eller liknande, men nu när jag är ung så är det toppen!

Lyxigt värre!

Att jobba på båt är väldigt lyxigt eftersom man ju befinner sig på lyxfartyg även om man jobbar. Detta innebär att jag får resa till alla underbara platser, ha rast och ledighet på de mest underbara av stränder och softa på däck emellanåt. Allt detta MED LÖN!!! Ja, ni fattar ju själva att detta är en drömsk tillvara som man inte gärna byter bort mot ett annat liv!

Visst saknar jag familj och vänner hemifrån, men samtidigt så får man så många nya vänner på jobbet så det är superkul hela tiden ändå! Jag har lite extra tur, eftersom min bästa vän hemifrån även hon jobbar med detta så vi jobbar ihop!

Att det var just jobb på båtar som jag valde att testa på som mitt första jobb handlar om att jag alltid varit intresserad av båtar och båtliv. Jag har alltid varit mycket på familjens båt, så det föll sig naturligt att testa på att jobba på stora båtar!

Träning och annat skoj på jobbet

Som sagt så är det en lyxig tillvaro och det märks inte minst på de förutsättningar jag har för träning. Jag älskar att träna och det är väldigt viktigt för mig att ha möjligheten att göra det varje dag. Som tur är så är detta lätt fixat när man arbetar på denna typ av fartyg då det alltid finns ett lyxigt gym som man kan använda. Sedan kan jag ju simma hur mycket jag vill så fort jag är ledig!

Egna träningsredskap!

Som sagt finns det oftast bra gym på mina arbetsfartyg. Men ibland när jag jobbat på mindre båtar har det inte funnits något gym. Därför har jag blivit så illa tvungen att införskaffa effektiva träningsredskap på egen hand. Nu tänkte jag berätta lite kort om dem.

  • Kroppssviktsträning: En klassisker som inte kräver redskap, armhävningar, chins, dips, burpees etc. listan kan göras lång.
  • Pilatesboll: Det bästa redskapet enligt mig är en pilatesboll, även kallad för gymboll/träningsboll. Perfekt för core-övningar vilket jag anser vara viktigast för helheten!
  • Träningsband: Väldigt enkelt att ha med sig och du kan träna mycket med bara kroppsvikten!
  • Grippers: För att träna upp mina handleder använder jag små grippers, riktigt kul!

Detta var några av mina favoritträningsredskap till sjöss. Har du några andra tips? Kommentera gärna!

Ett svar på ”Mitt härliga liv till sjöss!”

Kommentarer inaktiverade.