Det kan låta som en omöjlighet att få ihop ett ”vanligt” liv med jobb på en båt, men i själva verket så är det så att det faktiskt går mycket lättare än vad man kan tro! Jag har en sambo och ett barn och trots att jag jobbar på ett fartyg som åker mellan Stockholm och Åbo så fungerar vårt vardagsliv bra!

Man skulle kunna jämföra vårt vardagsliv med personer som har barnen varannan vecka ungefär, eftersom jag jobbar en vecka och sedan är ledig en vecka. Eftersom vi bor i Stockholm så är det ingen restid hem efter det att jag jobbat mitt sista pass, utan jag kommer hem direkt när vi lägger till i hamnen.

Då min sambo frilansar som skribent så är det såklart väldigt bra för oss att leva på detta vis då han kan vara hemma och jobba om det behövs någon gång! Visst förstår jag andra som tycker att detta låter som en galen tillvaro då man inte är tillsammans varje dag, men vi visste vad vi gav oss in på innan vi flyttade ihop och skaffade barn, så för oss är det inga konstigheter.

Mitt stora träningsintresse!

Jag är väldigt intresserad av att träna och att äta bra och vara allmänt hälsosam. Det går faktiskt alldeles utmärkt att kombinera även detta med ett liv till sjöss. Vi har både däck att jogga på och ett bra gym, så man behöver knappast sakna tillfällen att träna! Det bästa är att man också på ett så lätt sätt kan få sig en nypa frisk havsluft bara genom att sticka ut näsan, det är inte alla förunnat att ha så nära till havet hela tiden man jobbar! Sen ibland använder jag olika träningsredskap, bland annat en pilatesboll, vilket jag skrivit mer om här.

Vänner på land och vänner till sjöss

Även när det kommer till vänner och familj är det många som undrar hur man får det att gå ihop, men som sagt så är jag ju hemma varannan vecka och då passar man ju på att vara med familj och vänner då. Man umgås ju inte alltid med alla vänner och familjemedlemmar varje vecka ändå, så det är absolut ingen fara.

Om du funderar på att jobba på båt så är mitt tips att du ska testa direkt, för det är verkligen spännande! Nu kanske det blir extra spännande för mig då jag tycker så mycket om båtar och har ett stort båtintresse, så det har säkert mycket med det att göra. Har du ett stort båtintresse så är det en riktigt bra tillvaro, så som sagt, testa!